Πολιτιστικά δρώμενα

Πολιτιστικά δρώμενα


Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις πόλεις και στα χωριά του Νομού Πρέβεζας με πρωτοβουλίες συλλόγων των δήμων και της Νομαρχίας, με αποκορύφωμα βέβαια αυτές του Καλοκαιριού.

  • Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ τον Ιούλιο, συγκεντρώνει χορωδίες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ η Γιορτή της Μουσικής που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, γίνεται τον Ιούνιο.
  • Στην Πρέβεζα, ιδιαίτερα γνωστό είναι το Καρναβάλι των Γυναικών που γίνεται την τελευταία Πέμπτη της Αποκριάς.
  • Νικοπόλεια. Από τον Ιούνιο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στην Πρέβεζα. Το Φεστιβάλ αυτό καλύπτει όλες τις μορφές τέχνης.To Jazz Festival έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται Μάιο με Ιούνιο. Επίσης,στα πλαίσια των Νικοπολείων το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου πραγματοποιείται η Γιορτή της Σαρδέλας στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Αγ. Αντρέα.
  • Τα Παργινά-Κανάρεια. Οι εκδηλώσεις του Δ. Πάργας περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας κ.α. Στις 14 Αυγούστου στο νησάκι μπροστά στην Πάργα, γιορτάζονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Κανάρια (από το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη). Η γιορτή ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στις 15 Αυγούστου, με την περίφημη βαρκαρόλα προς το νησάκι της Παναγίας και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
  • Τα Λουριώτικα, στο δήμο Λούρου πραγματοποιούνται Ιούλιο και Αύγουστο.
  • Στη Νέα Σαμψούντα, στις αρχές Αυγούστου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Αμισός" περιλαμβάνουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.
  • Στη Νέα Σινώπη "τα Διογένεια", στα μέσα Ιουλίου περιλαμβάνουν εκδηλώσεις με ποντιακά συγκροτήματα, ενώ στο Καναλάκι τα ‘’Αχερόντεια’’ γίνονται επίσης τον Ιούλιο και Αύγουστο.
  • Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών γίνεται κάθε χρόνο το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ξεκινώντας από την Πέμπτη έως και την Κυριακή όπου γίνεται και η τελετή λήξης.Τα δύο τελευταία χρόνια το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Πέμπτη στον Ωρωπό, την Παρασκευή στο αμφιθέατρο Λούρου, το Σάββατο στην παραλία της Πάργας και την Κυριακή η λήξη του φεστιβάλ στο κηποθέατρο στην Πρέβεζα.

Επικοινωνία

Iliovasilema Hotel
Νυφάντη Βασιλική
48100 Μύτικας - Πρέβεζα - Ηπειρος

Τηλ.: (0030) 26820.41.868
Κιν.:  (0030) 6946.512.844
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

MH.T.E.: 0623Κ032Α0172901