Ο νομός Πρέβεζας

Ο νομός Πρέβεζας


Ο νομός Πρέβεζας είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα ένας από τους τέσσερις νομούς της διοικητικής περιφέρειας της Ηπείρου. Συνορεύει με τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Αρτας και βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Μέσα στον ιδιότυπο αυτό γεωγραφικό χώρο του Νομού μας, η ανθρώπινη παρουσία και η δράση αποτυπώνεται στο πέρασμα των χρόνων ποικιλοτρόπως. Η αρχοντική πόλη της Πρέβεζας στην είσοδο του Αμβρακικού είναι διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του Νομού.Οι διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα βενετικά και οθωμανικά κάστρα, το μαρτυρικό Ζάλογγο και η ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας είναι μερικά από τα γνωστά αξιοθέατα. Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρώτικη φιλοξενία των κατοίκων της συνθέτουν το πορτραίτο του νομού και προκαλούν στον επισκέπτη το ενδιαφέρον να ανακαλύψει, να αισθανθεί και να βιώσει το τοπίο που αναδεικνύεται μπροστά του. Επίσης, η περιοχή προσφέρεται για μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων ικανή να ικανοποιήσει όλους τους επισκέπτες.

Oι παραλίες του Νομού Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων (Πρέβεζα: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι - Μύτικας - Μονολίθι - Κανάλι - Καστροσυκιά - Λυγιά -Βράχος- Λούτσα - Αμμουδιά – Πάργα). Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι στις φιλόξενες παραλίες δημιουργούν το ιδανικό δίπολο ήλιος - σκιά. Αμόλυντες από την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι έτοιμες να δεχθούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες εμπνέοντας το σεβασμό στην διατήρηση αυτού του μεγαλειώδους φυσικού περιβάλλοντος.

Απέχει από τα Ιωάννινα 105 χλμ, Αρτα 52 χλμ, Ηγουμενίτσα 103 χλμ , Λευκάδα 25 χλμ, Βόνιτσα 20 χλμ. Με την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου η μετακίνηση προς Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Αθήνα έγινε ευκολότερη όπως επίσης η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού συντόμευσε το ταξίδι προς Κοζάνη, Βέροια, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Μακεδονία.

Επικοινωνία

Iliovasilema Hotel
Νυφάντη Βασιλική
48100 Μύτικας - Πρέβεζα - Ηπειρος

Τηλ.: (0030) 26820.41.868
Κιν.:  (0030) 6946.512.844
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

MH.T.E.: 0623Κ032Α0172901